do-usa header

Jan Nijenhuis

Bijna Mr Usa, gezien het aantal staten die Jan bezocht heeft. Nu nog maar 3 te gaan en de lijst is compleet. Op een Harley Davidson heeft Jan de meeste staten bezocht, maar ook per auto en camper. Het Amerikaanse landschap is uniek, uitgestrekt en fotogeniek.

Jolanda Harbers

Een van de favoriete bestemmingen van Jolanda is Amerika. De veelzijdigheid van het land is ongekend. Hoe verschillend en uniek zijn Florida, Western Usa, New York of de `Southern` staten met de plaatsen Nashville,Memphis en New Orleans. Vraag het Jolanda, ze heeft ze allemaal gezien.

Emile de Reijke

Emile is gek op reizen. Inmiddels vader van 2 kleine kids, dus weet als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. De high-lights van West Amerika heeft hij gezien. Zijn tip: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Haydee Steenstra Toussaint‏

Haydee heeft gewoond en gewerkt in Los Angeles. Het land, de mensen en hun gewoontes zijn haar bekend. Voor Haydee is Amerika het beloofde land.

telefoon 0346 261207

Camperreis West Amerika

<<Terug

camperwest

Dag 1 Amsterdam-Los Angeles:
Na aankomst op LA airport gaat u naar uw overnachtingshotel om even bij te komen van de lange vlucht. Het is ook niet toegestaan om direct de camper op te halen.

Dag 2: Los Angeles-San Diego 190km
U haalt de door u geboekte camper op bij de verhuurlocatie van Cruise America of Moturis Campers. U krijgt hier een uitgebreide instructie (vaak middels dvd) en voldoende uitleg, zodat u de komende weken goed voorbereid op pad kunt. U kunt de camper inruimen, dit wordt immers uw thuis de komende weken. De eerste stop is wellicht de supermarkt, want u bent in een camper self-supporting. U rijdt vandaag een relatief korte afstand, naar de heerlijke stad San Diego.

sandiego

Dag 3: San Diego
Vandaag volop tijd de stad te verkennen, zoals het gezellig gaslamp-quarter. Of wat dacht u van een dagje Seaworld, of gewoon een dag strand of rust.

Dag 4: San Diego-Palm Springs 280 km
Een rustig rit door de bergen naar het in een vallei gelegen Palm Springs. De stad heeft een heerlijk klimaat en er zijn vele exclusieve winkels, golfbanen en gezellige restaurants.

Dag 5: Palm Springs-Scottsdale 440 km
Vandaag passeert u het mooie Joshua Tree National Park, neem hier zeker even tijd voor. Scottsdale staat bekend als cowboy & western-stad en is misschien wel één van de beste plekken om originele western-boots te kopen.

Dag 6: Scottsdale-Grand Canyon 320 km
Indien u tijd heeft kunt u het beroemde Montezuma's Castle bezoeken, bekend van de door indianen gemaakte rotswoningen. Onderweg naar de Grand Canyon passeert u onder andere het prachtig gelegen kunstenaarsplaatsje Sedona. In het Grand Canyon National Park zijn meerdere campings middenin de natuur, vlakbij de "canyon".

grandcanyonDag 7: Grand Canyon
Vandaag een hele dag om de Grand Canyon te bewonderen. Is een helicoptervlucht door de canyon misschien iets voor u?

Dag 8: Grand Canyon-Monument Valley 270 km
Vandaag rijdt u naar het beroemde Monument Valley, gelgen in het Navajo indianengebied vlakbij de grens van Arizona en Utah. In Monument Valley rijzen monolieten honderden meters op uit het spectaculaire woestijnlandschap.

Dag 9: Monument Valley-Page 170 km
Vandaag een rustige rit naar Page, gelegen aan Lake Powell. De rode rotsen grenzen hier aan het blauwe water van het meer.

 

 

bryceDag 10: Page-Bryce Canyon National Park 270 km
Bryce Canyon wordt door velen bestempeld als één van de mooiste parken van de USA. De prachtig gevormde zandsteenformaties en de ruige natuur maken dit tot een hoogtepunt, zeker bij zonsopgang en –ondergang. U kunt heerlijke wandelingen maken door de canyon.

Dag 11:
Een heerlijke dag in Bryce Canyon

Dag 12: Bryce Canyon-Zion National Park-Las Vegas 380 km
Vandaag een mooie rit naar Las Vegas, via Zion National Park. Als u vroeg vertrekt, kunt u in dit prachtige park wellicht nog wat tijd doorbrengen. Het middenin de woestijn gelegen Las Vegas is onvergelijkbaar. U kunt met uw camper vlakbij de "strip" kamperen.

Dag 13: Las Vegas
Vandaag een hele dag om Las Vegas met haar themahotels te bekijken. Sla in ieder geval het Ballaggio (met het waterspektakel), Venetian en New York New York niet over.

Dag 14: Las Vegas-Mammoth Lakes 490 km
Vandaag een lange reisdag onder andere door/langs Death Valley. U kunt overnachten op een campground in de prachtige omgeving van Mammoth Lakes, gelegen op de weg naar Yosemite National Park

Dag 15: Mono Lake-Yosemite National Park 130 km
Vandaag een korte maar bochtige rit naar één van de meest bekende Nationale Parken van de USA.
Zoek een mooie kampeerplaats, vanwaar u de prachtige natuur kunt bekijken en heerlijke wandelingen kun maken.

camper yosemite-01Dag 16: Yosemite National Park
Tijd om te genieten van de prachtige natuur.

Dag 17: Yosemite National Park-San Francisco 290km
Een prachtige rit naar het het schitterend gelegen San Francisco.

 

 


sanfransiscoDag 18: San Francisco
Geniet in deze prachtige stad. Ga winkelen, bezoek Chinatown, maak een ritje met de cable car, bezoek Alcatraz en dineer in een van de vele restaurants. Verken San Francisco in uw eigen tempo!

Dag 19: San Francisco-Monterey 180 km
Vandaag een rustige dag, dus tijd om te genieten van de uitzichten op de Grote Oceaan. Via het mooie 17-mile-drive en het kunstenaarsdorpje Carmel bereikt u Monterey. Net als in San Francisco is Fisherman's Wharf in Montery ook zeker de moeite waard.

Dag 20: Monterey-Santa Barbara 440 km
Een lange rit, maar de vergezichten langs de Pacific vervelen zeker niet. Santa Barbara is erg sfeervol en gezellig, zeker op en rodn de bekende pier.

Dag 21: Santa Barbara-Los Angeles 150 km
Vandaag vroeg vertrekken voor een korte rit naar het zuiden. U levert de camper weer in bij Cruise America of Moturis. U vertrekt vanuit LA International Airport weer naar Amsterdam, waar u de volgende morgen aankomt. Einde van een fantastische reis.

U kunt er vanzelfsprekend voor kiezen de reis verlengen aan het strand van Santa Monica, in Anaheim (Disney) of Hollywood. Dit is slechts een voorbeeld hoe een reis met een camper er uit kan zien. U bent met een camper natuurlijk vrij om te gaan en staan waar u wilt.
Voor praktische tips staan wij geheel tot uw beschikking.

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Privacystatement Ok