do-usa header

Jan Nijenhuis

Bijna Mr Usa, gezien het aantal staten die Jan bezocht heeft. Nu nog maar 3 te gaan en de lijst is compleet. Op een Harley Davidson heeft Jan de meeste staten bezocht, maar ook per auto en camper. Het Amerikaanse landschap is uniek, uitgestrekt en fotogeniek.

Jolanda Harbers

Een van de favoriete bestemmingen van Jolanda is Amerika. De veelzijdigheid van het land is ongekend. Hoe verschillend en uniek zijn Florida, Western Usa, New York of de `Southern` staten met de plaatsen Nashville,Memphis en New Orleans. Vraag het Jolanda, ze heeft ze allemaal gezien.

Emile de Reijke

Emile is gek op reizen. Inmiddels vader van 2 kleine kids, dus weet als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. De high-lights van West Amerika heeft hij gezien. Zijn tip: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Haydee Steenstra Toussaint‏

Haydee heeft gewoond en gewerkt in Los Angeles. Het land, de mensen en hun gewoontes zijn haar bekend. Voor Haydee is Amerika het beloofde land.

telefoon 0346 261207

Meer National Parks

<<terug

De USA telt bijna 60 parken. Volledige informatie vindt u op de website van National Park Service van de Amerikaanse overheid (www.nps.gov). Do-USA geeft u graag kort wat meer informatie over de meest bekende Nationale Parken.

image001Grand Canyon National Park-Arizona

Dit wereldberoemde park is één van meest bezochte natuurwonderen ter wereld. Dit grootste kloven en ravijnengebied is ontstaan doordat de Colorado river het rotsachtige gebied heeft uitgeslepen. De lengte is 466 km en de gemiddelde breedte is16 km. De meeste toeristen bezoeken de zuidkant (Southrim), maar vanaf de Northrim is het uitzicht ook prachtig. Om van de noord- naar de zuid kant te rijden bedraagt de afstand 345 km.

Do-USA tip: Maak een helicoptervlucht door de Canyon!

 

Death Valley National Park/Californië

image003

Eén van de warmste, droogste en laagst gelegen plekken op aarde. Death Valley kreeg zijn naam tijdens de Goldrush in de 19e eeuw. Van 2 groepen migranten die de vallei wilden oversteken, vond 1 groep in zijn geheel de dood.

In de maanden mei tot en met september kan de temperatuur oplopen tot boven de 50 graden Celsius. Het record ligt op 56,7 graden Celcius, gemeten in 1913. Doordat Death Valley achter een aantal bergruggen ligt ten opzichte van de Pacific Ocean, regenen de wolken daarop leeg. In Death Valley valt daardoor vrijwel nooit regen, zelfs nog minder dan 50mm per jaar.

Ondanks dit extreme klimaat is er leven in Death Valley. Een aantal dieren hebben zich aangepast aan de omstandigheden. De prachtige rotsen bieden tijdens zonsopgang en –ondergang een fantastisch kleurenspel.

Do-USA tip: Overnacht in Death Valley, bijv. in Furnace Creek Ranch, en geniet van de prachtige sterrenhemel.

 

image005Bryce Canyon National Park-Utah

Bryce Canyon is beroemd vanwege de bizar gevormde rotsformaties, in de meest fantastische kleuren tussen roze en oranje. Zeker tijdens zonsopgang en zonsondergang is het uitzicht over de Canyon het mooist.

In het park kunt u diverse wandelingen maken tussen de rotsen door, een ware belevenis.

Do-USA tip: Zeer aan te bevelen is de Navajo Loop Trail vanuit Sunset Point. Slechts 2,2 kilometer lang, maar tussen de mooiste rotsformaties door. Trek door de hoogteverschillen toch maar 1-2 uur uit voor deze populaire hike.

 

Zion National Park-Utah

image007Het beroemde Zion National Park kreeg zijn naam in 1860 van Mormoonse pioniers. Dit prachtige natuurlijk herbergt 230 vogelsoorten en 80 soorten zoogdieren.

De grootste trekpleister is echter de Zion Canyon, 24 km lang en tot 800 meter diep. De prachtige rotsformaties zijn 200 miljoen jaar geleden gevormd, en vormen vanaf vele plekken prachtige vergezichten. In de winter valt in het Zion National Park veel sneeuw, maar is het park gewoon open. In de zomer kan het warm worden, tot ver boven de 30 graden Celsius.

Do-USA Tip: Bij Angels Landing heeft u het mooiste uitzicht over de Zion Canyon

 

image008Arches National Park-Utah

Het Arches National Park ligt vlakbij het gezellige plaatsje Moab, en ook vlakbij de Colorado River. Het Arches is beroemd vanwege de vele indrukwekkend gevormde rotsen in de vorm van bruggen (arches). Door de natuurlijke samenstelling van het gesteente krijgen de “Arches” prachtige kleuren bij zonlicht. Eén van de meest beroemde is “Delicate Arch”, die ook op de nummerplaat op de auto’s uit Utah te vinden is. In het park komen in de zomer vele wilde bloemen voor; ook is er veel wild waaronder herten, prairiewolven, schorpioenen en ratelslangen.

Do-USA tip: In het Noorden van het park ligt een prachtig wandelpad van11 kilometer, langs de mooiste “Arches”, de Devils Garden.

 

image009Sequioa National Park-Californië

Samen met het Kings Canyon vormt het Sequioa National Park één geheel. In de zomer zijn de parken door de Generals Highway met elkaar verbonden.

Het Sequioa is met name wereldberoemd vanwege het Giant Forest, waar grote aantallen Sequioa-bomen staan met reusachtige afmetingen. Als je hier staat voel je je erg klein, want hoogte van boven de 80 meter komen hier voor.

De omtrek van de grootste bomen overstijgt de 30 meter ruim. De boom met het grootste volume ter wereld, de “General Sherman Tree”, meet bijna 1500 m3! Het is erg leuk om tussen de bomen te wandelen en een unieke belevenis.

Do-USA tip: Een unieke foto maak je bij de boom waar je met de auto onderdoor kan rijden.

 

 

image010Everglades National Park-Florida

Dit prachtige natuurgebied van ruim 6000 km2 bestaat uit rivieren, moerassen, magrovebossen, kreken en baaien en vormt een kwetsbaar en uniek ecosysteem. Het vrij vlakke National Park heeft een subtropisch klimaat en herbergt ontelbaren vogelsoorten waaronder de zeldzame Amerikaanse Zeerarend. Verder komen er krokodillen, alligators, talloze schildpadden voor.

In de vochtige zomermaanden is het er heet en benauwd en komen er veel muggen voor. Een must is een tocht per airboot over de Everglades. 

Do-USA tip: Vanuit Everglades City vertrekken boottochten naar de 10.000 islands. Een prachtige manier om te genieten van flora en fauna.

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Privacystatement Ok