do-usa header

Jan Nijenhuis

Bijna Mr Usa, gezien het aantal staten die Jan bezocht heeft. Nu nog maar 3 te gaan en de lijst is compleet. Op een Harley Davidson heeft Jan de meeste staten bezocht, maar ook per auto en camper. Het Amerikaanse landschap is uniek, uitgestrekt en fotogeniek.

Jolanda Harbers

Een van de favoriete bestemmingen van Jolanda is Amerika. De veelzijdigheid van het land is ongekend. Hoe verschillend en uniek zijn Florida, Western Usa, New York of de `Southern` staten met de plaatsen Nashville,Memphis en New Orleans. Vraag het Jolanda, ze heeft ze allemaal gezien.

Emile de Reijke

Emile is gek op reizen. Inmiddels vader van 2 kleine kids, dus weet als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. De high-lights van West Amerika heeft hij gezien. Zijn tip: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Haydee Steenstra Toussaint‏

Haydee heeft gewoond en gewerkt in Los Angeles. Het land, de mensen en hun gewoontes zijn haar bekend. Voor Haydee is Amerika het beloofde land.

telefoon 0346 261207

National Parks in "the USA"

Vanaf de tweede helft in de 19e eeuw zijn de mooiste stukken natuur in de Verenigde Staten uitgeroepen tot National Park. De vaak unieke en spectaculaire parken worden zo goed beschermd.

arches national parkHet wereldberoemde Yellowstone, gelegen in de Staten Wyoming, Idaho en Montana is het oudste National Park (1872). Het eveneens zeer populaire Yosemite en Sequioa National Park in Californië ontving deze status in 1890.

Er zijn in totaal een kleine 60 National Parks, waarvan er al 16 in de staten Californië en Alaska liggen. Ook in de staat Utah liggen 5 fantastische natuurwonderen, zoals Bryce, Zion, Arches.

De meest bezochte parken zijn naast de Great Smokey Mountains, (wordt door veel Amerikanen bezocht) vooral de Grand Canyon, Yosemite en Yellowstone. Ook het Rocky Mountain National Park (Colorado) en het Zion National Park in Utah staan in de top 10. Ook het Everglades National Park in Florida wordt vooral door toeristen veel bezocht.

In Alaska liggen 2 parken (Gate of the Arctic en Wrangell-St Elias) die zelf groter zijn dan heel Nederland. Ook parken als Death Valley (Californië, 1/3 van Nederland) en Yellowstone (Wyoming, ¼ van Nederland) zijn erg uitgestrekt.

Elke National Park beschikt over een zeer goed uitgerust Visitor Center, waar "rangers" bezoekers van alle informatie kunnen voorzien. Ook weten zij altijd welke hikes (wandelingen) tijdens het bezoek op z'n mooist zijn.

Do-USA-Tip:
Als u tijdens een rondreis meerdere parken gaat bezoeken, koop dan een Park-pass. Dit is veel goedkoper dan een los ticket bij elk park afzonderlijk.

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Privacystatement Ok