do-usa header

Jan Nijenhuis

Bijna Mr Usa, gezien het aantal staten die Jan bezocht heeft. Nu nog maar 3 te gaan en de lijst is compleet. Op een Harley Davidson heeft Jan de meeste staten bezocht, maar ook per auto en camper. Het Amerikaanse landschap is uniek, uitgestrekt en fotogeniek.

Jolanda Harbers

Een van de favoriete bestemmingen van Jolanda is Amerika. De veelzijdigheid van het land is ongekend. Hoe verschillend en uniek zijn Florida, Western Usa, New York of de `Southern` staten met de plaatsen Nashville,Memphis en New Orleans. Vraag het Jolanda, ze heeft ze allemaal gezien.

Emile de Reijke

Emile is gek op reizen. Inmiddels vader van 2 kleine kids, dus weet als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. De high-lights van West Amerika heeft hij gezien. Zijn tip: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Haydee Steenstra Toussaint‏

Haydee heeft gewoond en gewerkt in Los Angeles. Het land, de mensen en hun gewoontes zijn haar bekend. Voor Haydee is Amerika het beloofde land.

telefoon 0346 261207

Rondreis Yellowstone

<<Terug

rondreis yellowstoneNeem ruim de tijd om tijdens een rondreis Yellowstone National Park te bezoeken. Dit oudste National Park ter wereld (1872) is bijna zo groot als een kwart van Nederland. Gelegen in de staten Wyoming, Montana en Idaho, mag je tijdens een rondreis Yellowstone nooit overslaan. De unieke natuur met wel 10.000 warme bronnen en wel 200 geisers, is nergens anders ter wereld zo mooi te ervaren.


De beroemdste geiser is de Old Faithful, die elke 60-80 minuten ruim 30.000 liter kokend water wel 50 meter omhoog spuit. Het Yellowstone National Park ligt gemiddeld op ca. 2400 meter hoogte, en het kan ook in de zomer 's avonds flink afkoelen.


In het Yellowstone zijn prachtige trails, wandelroutes uitgezet van kort tot zeer lang. De korte Fairy Falls trail en de Beaver Ponds loop zijn absolute aanraders. Je kunt hier naast bevers ook otters en herten zien, en veel kleiner wild. Maar ook beren zijn hier te spotten.In Yellowstone komt veel wild voor: kuddes bizons zijn overal te zien, maar ook wolven, coyotes en meerdere soorten beren komen veel voor.


Er zijn meerdere campings en lodges in het Yellowstone Park. Deze moeten gezien de beperkte beschikbaarheid vooraf gereserveerd worden. Je moet je rondreis door Yellowstone wel goed plannen. Het is ook mogelijk buiten het park te overnachten, en de prijzen liggen dan ook een stuk lager. Bij Do-USA zoeken wij uiteraard iets uit dat het beste aansluit bij uw wensen.

Do-USA tip: In het Yellowstone National Park zijn meerdere visitorcenters. Vraag hier naar de mooiste wandelingen , of ga zelfs met een ranger op pad.

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Privacystatement Ok