do-usa header

Jan Nijenhuis

Bijna Mr Usa, gezien het aantal staten die Jan bezocht heeft. Nu nog maar 3 te gaan en de lijst is compleet. Op een Harley Davidson heeft Jan de meeste staten bezocht, maar ook per auto en camper. Het Amerikaanse landschap is uniek, uitgestrekt en fotogeniek.

Jolanda Harbers

Een van de favoriete bestemmingen van Jolanda is Amerika. De veelzijdigheid van het land is ongekend. Hoe verschillend en uniek zijn Florida, Western Usa, New York of de `Southern` staten met de plaatsen Nashville,Memphis en New Orleans. Vraag het Jolanda, ze heeft ze allemaal gezien.

Emile de Reijke

Emile is gek op reizen. Inmiddels vader van 2 kleine kids, dus weet als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. De high-lights van West Amerika heeft hij gezien. Zijn tip: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Haydee Steenstra Toussaint‏

Haydee heeft gewoond en gewerkt in Los Angeles. Het land, de mensen en hun gewoontes zijn haar bekend. Voor Haydee is Amerika het beloofde land.

telefoon 0346 261207

Autorondreis Wild & Wonderful West

<<Terug

image001

Day 1: Los Angeles
Na aankomt in Los Angeles gaat u naar uw hotel. De rest van de dag ter vrije besteding. In “the City of Angels” is heel veel te doen. Wat dacht u van Disneyworld, het strand, Beverley hills of Rodeo Drive? Of rust lekker uit na de vlucht.

image002

Day 2: Los Angeles – Central California Coast (167 m / 269 km)
Vanmorgen rijden we richting het Noorden over één van de meest beroemde wegen van de Verengide Staten, the Pacific coast Highway. We komen langs het prachtige Malibu en het historische Santa Barbara met de gezellige pier. U rijdt verder naar één van de gezellige en sfeervolle stadjes langs de Pacific Coast.

Day 3: Central California Coast – San Francisco (271 m / 436 km)
In de ochtend kunt u een stop maken in San Simeon om een bezoek te brengen aan Hearst Castle, ooit het zomerhuis van de beroemde krantenmagnaat. Vervolgens rijdt u verder naar het noorden. Een stop in Carmel of Monterey is absoluut aan te raden. Rij ook zeker de beroemde “17-mile drive”. Vanaf hier is het niet ver meer naar San Francisco, één van de mooiste steden van de USA. San Francisco is gebouwd op 40 heuvels en grenst aan de Grote Oceaan en de prachtige San Francisco Bay. Er is veel te zien en te doen; u zult zich hier zeker niet vervelen.

Day 4: San Francisco
Vandaag een hele dag om San Francisco te ontdekken. Een ritje met de beroemde cablecar mag zeker niet ontbreken. Of slenter door Chinatown, en maak een uitstapje naar Alcatraz. Bij lekker weer is “biking the bridge” een absolute aanrader. Met een huurfiets over de prachtige Golden Gate Bridge naar kunstenaarsdorpje Sausolito, en met de Ferry weer terug. Een terrasje pakken bij de gezellige “Fisherman’s Wharf” hoort er natuurlijk ook bij.

Day 5: San Francisco – Yosemite National Park (230 m / 370 km)
Vandaag vertrekt u uit San Francisco en rijdt u Oostwaarts, weg van de Pacific Coast en richting de Sierra Nevada. Alleen het rijden over de Oakland Bay Bridge is al fantastisch! Via de Gold Rush Country bereikt u één van de beroemdste National Parks van de USA, het Yosemite. Tijd voor een wandeling of rondrit door de indrukwekkende natuur.

Day 6: Yosemite National Park – Sequoia National Park (153 m / 247 km)
Vanmorgen nog wel wat tijd voor verblijf in het prachtige Yosemite National Park. Vooral vroeg in de morgen is het park prachtig. U verlaat het park aan de zuidkant en zet koers naar Kings Canyon en Sequioa National Park. Hoewel ook het Kings Canyon erg mooi is, moet u beslist tijd over houden om de gigantische Sequioa bomen in het gelijknamige park te bekijken. Maak een wandeling door het Giant Forest en breng een bezoek aan de General Sherman Tree. Deze Sequioa boom wordt wel beschouwd als de grootste boom op aarde. U vervolgt uw weg naar het hotel.

image003

Day 7: Sequoia National Park – Death Valley (356 m / 573 km)
U rijdt in de ochtend door een vruchtbaar landbouwgebied langs de Sierra Nevada richting de mooie Kern River Valley. Probeer zeker tijd in te ruimen voor Lake Isabella. U vervolgt uw weg naar één van de heetste plekken op aarde: Death Valley. Het Death Valley National Park biedt naast de laagste plaats van het Westelijk halfrond, ook bergtoppen van 3353 meter! En ook grote hoge zandduinen, afgelegen valleien en vulkaankraters. Een bezoek meer dan waard!

Day 8: Death Valley – Las Vegas (187 m / 301 km)
Vertrek vandaag vroeg op om te genieten van het adembenemende uitzicht over de vallei bij Zabriskie Point. Via het laaggelegen Badwater rijdt u naar de onvergelijkbare stad Las Vegas! Rij bij aankomst direct over de “Strip”, Las Vegas Boulevard. U komt ogen tekort!

Day 9: Las Vegas
Vandaag een vrije dag! Bezoek zeker een aantal thema-hotels, zoals the Venetian, het Bellaggio met het waterspektakel, hotel Paris of één van de andere hotels. Een gokje wagen kan overal, gooi in ieder geval een paar “quarters” in een éénarmige bandiet. Vanavond een show bezoeken? Wandel in ieder geval over de felverlichte “Strip”.

Day 10: Las Vegas – Zion National Park – Bryce Canyon National Park (263 m / 421 km)
Vandaag verlaat u Nevada en rijdt u de staat Utah binnen. Utah herbergt een paar van de mooiste Nationale Parken van de USA, zoals Arches, Canyonlands, Bryce Canyon en
Zion. Vandaag bezoekt u de 2 laatstgenoemden, een ongetwijfelde fantastische ervaring. Zeker aan het einde van de dag maken de prachtig gekleurde en bizar gevormde rotsen in de Bryce Canyon een onvergetelijke indruk. Zeker de uitzichtpunten “Inspiration Point”, “Bryce Point” en “the Natural Bridge” mag u niet overslaan.

image004

Day 11: Bryce Canyon National Park – Capitol Reef National Park – Moab (266 m / 429 km)
De zonsopgang in Bryce Canyon National Park is een spectaculaire manier om de dag te beginnen. U rijdt vandaag richting het oosten, en kunt een bezoek brengen Capitol Reef National Park. Na een lange maar prachtige rit arriveert u in het zeer gezellige plaatsje Moab, vlakbij de Colorado River.

Day 12: Moab
Vandaag weer een dag ter vrije besteding. In Moab is veel te doen: U kunt excursies maken zoals rafting op de Colorado River, of een trip per kano. Ook een trip in het schitterende Arches National Park is eigenlijk een must. De bizarre rotsformaties zijn zeker bij ochtend- of avondlicht een lust voor het oog. Als u tijd heeft behoort een bezoek aan Dead Horse Point State Park of Canyonlands National Park nog tot de mogelijkheden.

Day 13: Moab – Monument Valley / Kayenta (166 m / 268 km)
Vandaag leidt de route u zuidwaarts richting Monument Valley. Onderweg heeft u de keuze om drie kleine omwegen te nemen om nog meer van het natuurschoon te genieten in dit schitterende gebied. De “Needles-overlook” met een mooi uitzicht over de Colorado-river, het “Needles district” en de “Indian Creek Area” behelst de eerste omweg. De tweede stop zou het Canyonlands National Park kunnen zijn, met z’n canyons en door erosie mooi gevormde en gekleurde landschap. Verder is het Natural Bridges National Monument een omweg zeker waard. Vandaag eindigt u bij Monument Valley, waar u zich door de omgeving waant in een Western-film.

Day 14: Monument Valley / Kayenta – Grand Canyon National Park (153 m / 246 km)
Vandaag weer vroeg beginnen om tijd te hebben voor “the Painted Desert”, een prachtige woestijn waarvan het landschap continue veranderd. Daarna rijdt u door richting de beroemde Grand Canyon. Het is moeilijk de breedte en diepte voor te stellen van deze gigantische Canyon, die is uitgesleten door de Colorado River. Probeer bij zonsondergang een mooi uitzichtpunt op te zoeken zoals Hopi-point. Wellicht heeft u tijd om vandaag of morgen een helikoptervlucht te maken door de Canyon

image005

Day 15: Grand Canyon National Park – Route 66 / Seligman – Laughlin (222 m / 357 km)
Ook zonsopgang is hier de beste tijd om te genieten van de kleurschakeringen van de Grand Canyon. Het spel van kleuren, schaduw en licht is mooi vast te leggen met een fotocamera. U vervolgt u route richting het zuiden naar de leuke plaats Williams, gelegen aan de nostalgische Route 66. Deze beroemde verbindingsroute tussen Chicago en LA/Santa Monica is bij het plaatsje Seligman nog in originele staat. Leuke winkels, oude tankstations en motels maken route 66 hier erg sfeervol. Van Seligman tot aan Kingman is één van de moist bewaarde delen van de “Mother road”. U rijdt verder naar Laughlin, gelegen langs de colorado River.

Day 16: Laughlin – Los Angeles (297 m / 478 km)
Vandaag rijdt u weer richting de Pacific Coast, naar Los Angeles. Stop in Newberry Springs, waar de film “Bagdad Cafe” is opgenomen, of shop in Barstow nog even in de “Outlet Stores”. Aankomst in Los Angeles, einde van uw autorondreis. U kunt de reis natuurlijk altijd verlengen.

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Privacystatement Ok