do-usa header

Jan Nijenhuis

Bijna Mr Usa, gezien het aantal staten die Jan bezocht heeft. Nu nog maar 3 te gaan en de lijst is compleet. Op een Harley Davidson heeft Jan de meeste staten bezocht, maar ook per auto en camper. Het Amerikaanse landschap is uniek, uitgestrekt en fotogeniek.

Jolanda Harbers

Een van de favoriete bestemmingen van Jolanda is Amerika. De veelzijdigheid van het land is ongekend. Hoe verschillend en uniek zijn Florida, Western Usa, New York of de `Southern` staten met de plaatsen Nashville,Memphis en New Orleans. Vraag het Jolanda, ze heeft ze allemaal gezien.

Emile de Reijke

Emile is gek op reizen. Inmiddels vader van 2 kleine kids, dus weet als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. De high-lights van West Amerika heeft hij gezien. Zijn tip: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Haydee Steenstra Toussaint‏

Haydee heeft gewoond en gewerkt in Los Angeles. Het land, de mensen en hun gewoontes zijn haar bekend. Voor Haydee is Amerika het beloofde land.

telefoon 0346 261207

Yosemite Park

<<Terug

yosemiteEén van de oudste Nationale Parken (sinds 1890) , en ook één van de drukst bezochte Parken in de Verenigde Staten. Het in de Siera Nevada in Californië gelegen park meet ca. 3100 km2 en kenmerkt zich door hoge bergen, wilde rivieren, hoge watervallen en reusachtige bomen.

Het Yosemite National Park heeft 4 ingangen. Komt u vanuit San Francisco, is de Big Oak Flat entrance de beste optie, vanuit LA is dat de South Entrance. Aan de Oostkant kunt u het park bereiken via de Tioga Pass, en in de wintermaanden raden wij de Arch Rock ingang aan.

Het is verstandig een bezoek aan het Yosemite National Park goed voor te bereiden. Wat wilt u graag doen, welke wandelingen (hikes) wilt u maken en welke watervallen zijn in de periode dat u reist zeker de moeite waard.

Het centrale punt in het park is Yosemite Valley, waar ook een groot visitor center is gevestigd. Hier krijgt u de beste informatie over het park.

In het park rijden shuttlebussen tussen de bezienswaardigheden en de startpunten van wandelingen.

Do USA raadt u aan de volgende hoogtepunten niet te missen:

* Glacier Point, prachtige uitzichtpunten over o.a. de watervallen, bij zonsondergang is het hier adembenemend.
* Mariposa Grove en Tuolumne Grove: Hier vindt u reuze-Sequioa's van duizenden jaren oud.
* Tioga Road: Een van de hoogste gelegen wegen in de gehele USA. Dicht van november tot begin juni door sneeuwval. Door het open gebied zijn hier vele weidse uitzichtpunten, en ook prachtige wandelingen te maken.
* Panorama Trail: Deze fantastische hike is 8 mile/13,5 km lang en daalt voornamelijk af, hoewel er ook een stevige klim in zit. Volgens velen één van de mooiste wandelingen in het park. De hike is one-way, dus u kunt gebruik maken van de shuttlebus.

TIP Do-USA: Voor meer informatie over de National Parks, bezoek de website van de National Park Service. (www.nps.gov)

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Privacystatement Ok